بطور کلی دربهای ساختمانی به 3 دسته تقسیم میشوند .
1- دربهای ضد سرقت : که بعنوان دربهای ورودی ساختمان نیز استفاده میگردد و در زمینه ی فعالیت مجموعه نمیباشد .
2- دربهای تمام چوب : که جهت استفاده در لابی و یا ورودی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد و تماما از چوبهای راش ،عش ،چوب کهنه و چوب گردو تهیه میشوند و با دوام ترین و شکیل ترین دربها میباشند که از تلفیق آنها با شیشه های طرحدار میتوان به زیبایی خاصی دست یافت .
3- دربهای روکشی : دربهای روکشی از چارچوب چوب روسی و روکشهای مختلف تهیه میشوند که به 4 دسته تقسیم میشوند :
الف ) دربهای روکش چوب : روكشهاي چوبي ورقهها و لايههاي نازك تهيه شده از چوب طبيعي هستند. انواع چوبهاي داراي نقوش و رنگهاي زيبا براي توليد روكش چوبي مورد استفاده قرار ميگيرند. بعلت محدوديت مقدار چوبهاي با نقوش زيبا و بدون عيب و گران بودن آن معمولاً اينگونه چوبها را روكش گيري كرده و روي صفحات و اوراق فشرده چوبي وو حتي چوبهاي نامرغوب ميچسبانند. از روكشهاي چوبي براي روكش كردن انواع اوراق فشرده چوبي مثل نئوپان ،تخته لايه ، تخته فيبر و MDF استفاده ميشود. استفاده از MDF با روكش چوبي بسيار متداول تر است .از MDF با روكشهاي چوبي ، فقط در مواردي كه خطر رطوبت و حرارت وجود ندارد ،استفاده ميشود. از مزاياي آن زيبايي و طبيعي بودن آن است (در عین حال بسیار ارزانتر از دربهای تمام چوب ) كه نظر بسياري از مصرف كنندگان را به خود جلب ميكند و عمده معايب آن عدم مقاومت در برابر رطوبت ، حرارت و مواد شيميايي و … است.
ب ) دربهای روکش ام دی اف یا ملامینه : ورقه های ام دی اف 3میل ،6 میل ،8 میل و 12 میل در طرحها و رنگهای مختلف روی چارچوب پرس میشوند .
پ ) دربهای وکیوم : در واقع دربهای وکیوم درب هایی هستند روی آن ها حکاکی هایی صورت گرفته است. درب های ممبران را می توان نسل جدید دربهای کلاسیک دانست. یعنی در واقع دربهتای وکیوم نسبت به دربهای کلاسیکی که تزئینات آن ها دستی انجام می شد مقرون به صرفه تر هستند چرا که حکاکی های روی آن به وسیله دستگاه های سی ان سی (CNC) صورت می گیرد.معمولا حکاکی های این نوع کابینت ها روی ام دی اف ها صورت می گیرد و پس از اتمام هم روی آن با لایه ای از روکش های ضد آب پوشیده (وکیوم)می شود.
مـــزایا : یکپارچگی طرح و رنگ و یکدستی کل کار ، اشاره نمود .
معایب : مقاومت پایین در مقابل ضربه یا برخورد اشیا نوک تیز و بدلیل اینکه روکشها بوسیله ی چسب و گرما روی سطح ام دی اف چسبیده میشود در مقابل حرارت مقاومت بالایی ندارند و در کل دربهای وکیوم در مکانهایی که زیاد مورد استفاده قرار میگیرند نیازمند دقت و مراقبت بیشتر میباشند .
ت )دربهای اچ دی اف : فیبرهایی میباشند که در حین تولید بوسیله ی غلطکهای داغ شیارهایی مشابه طرح چوب بر روی سطح ورق hdf ایجاد میشود و در نهایت در برخی از تولیدات لایه ای از رنگ بر روی آن پاچیده میشود و اغلب hdf های موجود دارای ضخامت 3 میلی متر میباشند و ورق های hdf را میتوان در شکلهای مختلف قالب گیری نمودد که البته دارای تنوع زیادی نیستند . معمولا از این نوع دربها در اتاق خواب ها و یا سرویسهای بهداشتی (مستلزم رعایت نکات بکارگیری )استفاده میگردد .
د) دربهای ABS : درب ای بی اس به منظور جلو گیری از نفوظ آب به درون درب و جلوگیری از پوسیدگی آن استفاده می شود.
اAcrylonitrile botadiene styrene که به اختصار آن را ABS می نامند.یک پلیمر نفتی (پلاستیک ) می باشد که در صنایع مختلف دارای کاربرد فراوان است. درجه ذوب ABS (Tg) 200 درجه سانتی گراد و درجه سوختن آن TM 220 درجه سانتی گراد می باشد .
از مزایای استفاده از درب ABS کاملاَ ضد خش و ضد آب می باشد . همچنین امکان تخم گذاری و رشد و نمو برای موریانه و حشرات موذی در درب ABS نمی باشد.