سقف کاذب :
شاخهای از معماری داخلی است که برای پوشش سقف اصلی (زیر سقف) بهکار میرود.
سقف کاذب میتواند بهصورت گچی، چوبی، فلزات رنگین، پیویسی، شیشهای، آهنی، ورقهای فلزی روکشدار، آلومینیومی، کامپوزیت و غیره نصب شود که در هر صورت قابلیت اجرا بهصورت واحد و یا با هم را داراست. حضور سقف کاذب در ساختمان، دغدغهٔ پوشش و مخفی نگه داشتن عوامل زیر سقف را از بین میبرد، و این، یکی از ویژگیهای این رشتهٔ ساختمانی نیز هست. سقف کاذب در مواردی که ذکر میشود قابلیت خود را بروز میدهد: پوشش تأسیسات زیر سقف اصلی، آکوستیک کردن فضا، ایجاد حجمها دکوراتیو، هدایت و جلوگیری از اتلاف دما و رطوبت، نورپردازی مناسب با شرایط کار و زندگی و… پوشاندن، مهمترین کارکرد سقف کاذب است، در کنار پوشش، کارکرد دکوراتیو و نورپردازی از اهمیت ویژهای برخوردار هستند.
سقفهای کاذب بسته با کاربرد و محل نصب به صورتهای مختلفی در دسترس است .
سقف های کاذب یکپارچه :
سقف های کاذب کناف سقف های سبکی هستند که به واسطه تولید صنعتی ؛ دارای مشخصات فنی استاندارد ( با مقاومت در برابر زلزله ) بوده و جایگزین بسیار مناسبی برای سقف های کاذب غیراستاندارد ساخته شده با رابیتس و گچ می باشند.این ساختار شامل زیرسازی فولادی سبک ( متصل به سقف اصلی ) بوده که صفحات روکش دار گچی به وسیله پیچ مخصوص بر روی آنها نصب می شوند. درزهای میان این صفحات به وسیله نوار و بتونه مخصوص درزگیری شده و بدین ترتیب سطحی یکپارچه و بدون درز حاصل می شود که دارای قابلیت رنگ آمیزی ( بلافاصله بعد از خشک شدن بتونه و اجرای ماستیک ) می باشد. فضای خالی پشت سقف کاذب ، امکان استفاده از انواع عایق حرارتی و صوتی را فراهم نموده و عبور و دسترسی به تاسیسات الکتریکی و مکانیکی را میسر می سازد.از دیگر مزیت های سیستم سقف های کاذب کناف می توان به انعطاف معماری بالا ، ساخت سقف های معلق تزئینی ( دکوراتیو ) و عدم نیاز به پیش بینی آویز ( همانند سقف های کاذب با مصالح بنایی ) اشاره نمود.
سقف های کاذب مشبک:
سقف های کاذب مشبک از شبکه سازه های سپری و تایل های گچی تشکیل می شوند. شبکه مذکور به وسیله آویزهای قابل تنظیم به سقف اصلی متصل گردیده و سپس تایل های ۶۰*۶۰ درون این شبکه قرار می گیرند. نصب سریع و آسان ، دسترسی آسان به فضای تاسیساتی پشت سقف کاذب و تعمیر و نگهداری آسان از جمله ویژگی های این ساختار می باشد. در این سیستم از انواع تایل های گچی ، تایل های آکوستیک و تایل های پی وی سی و …. می توان استفاده نمود.
تایل های گچی :
تایل های گچی و معدنی ، در سقف های کاذب مشبک به کار می روند.این سقف ها از شبکه سازه های سپری که به وسیله آویزهای قابل تنظیم ، به سقف اصلی متصل گردیده و تایل های سقفی که درون این شبکه قرار می گیرند ، تشکیل شده اند.تایل های سقفی در طرح های زیبا و متنوع و ابعاد مختلف به طراحان خصوصیات آکوستیکی ، مقاومت در برابر حریق و ایمنی در برابر زلزله را به همراه امکان دسترسی به فضای پشت سقف کاذب عرضه می نماید
تایل های هات استمپ :
در سقف های کاذب مشبک به کار می روند ، زیرساز این سقف ها با پروفیل های سپری انجام می گیرد که پس از زیرسازی و به وجود آوردن این شبکه تایل ها در درون شبکه ها قرار می گیرد. تایل های هات استمپ دارای طرح های مختلف و حالت شبرنگی است که برای فضاهای اداری و تجاری و … به صورت کامل و یا ترکیبی با یک رنگ سفید به کار برده می شود.
سقف کاذب تایل های چاپی :
از تایل های چاپی به دلیل وجود طرح های مختلفی که روی آنها چاپ شده است بیشتر در فضای سقف کاذب به صورت دکوراتیو استفاده می کنند.طرح تایل های چاپی برای اجرای سقف کاذب مشبک بسیار متنوع بوده ، مانند تایل چاپی طرح آسمان که برای فضای سقف کاذب آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی نیز کاربرد دارد.
تایل های آکوستیک دارای ضخامت های ۸ میل ، ۱۲ میل و ۱۵ میل می باشد که برای سقف های کاذب فضاهای استودیو، فضاهای صدابرداری و فضاهای اتاق کنفرانس و … کاربرد دارد. انواع تایل های آکوستیک از نظر لبه تایل به دو دسته بدون لبه و لبه دار تقسیم می شود. تایل بدون لبه آکوستیک در کنار هم به صورت مشبک در فضای سقف قرار می گیرد.تایل لبه دار آکوستیک از سطح سقف کاذب پایین تر است و لبه های تایل قابل رویت هستند.تایل های آکوستیک در طرح هایی با زمینه سفید و کرمی سوزنی ریز و درشت هستند که عبارتند از طرح های کرمی سوزنی ، کرمی ، سوزنی ، کراس تیشر.
سقف کاذب تایل های پی وی سی :
تایل های روکشدار پی وی سی مناسب برای سقف کاذب کلیه فضاهای داخلی ساختمان است.
از مهمترین ویژگی های تایل های پی وی سی عبارتند از:
مـقاومـت دائـمی در بـرابـر آب :
عـدم تغـییر ظـاهر و قـواره در مجـاورت بـا رطـوبت ، قـابلیـت شستشو و سـهولت تنـظیف ، از برتری های نـاب تایل های پی وی سی بـه شـمار مـی آید .
ساختار و ترکیب مناسب تایل های پی وی سی سقف کاذب :
ساختار مناسب و درصد ترکیب مواد اولیه مرغوب همراه با شیارهای درونی تایل ها از دلایل مقاومت بالای فیزیکی این سازه می باشد. این ساختار موزون سبب گردیده وزن تایل به صورت یکنواخت بر سطح مقطع تایل تقسیم شده و تایل دچار خمش و انحنا نگردد. همچنین به علت ضخامت مناسب لایه سطح ، شیارهای مابین تایل به هیچ عنوان قابل رویت نمی باشند.
سقف کاذب انـطباق کامـل بـا محـیط های بـهداشتی :
مـضاف بـر ایـنکه ایـن تـایـل ها دارای آمیزه هایی عاری از موادمضر بوده ، سطح صاف و صیقلی این تایل ها موجب جلوگیری از رشد و نمو انواع جلبک ،قارچ و میکروب روی آن می گردد
ضد حریق و غیر قابل اشتعال بودن تایل های پی وی سی مربوط به سقف کاذب :
این محصـول که تا دمای نزدیک به ۸۰ Cg. در برابر گرما ایستایی و مقاومت دارد و در مجـاورت با آتـش نیز شـعله ور نـمی شود .
سقف کاذب آی گلس iGlass ceiling
به عنوان یکی از خاص ترین سیستم های سقف کاذب با تنوع طرح و رنگ می باشد. این نوع سقف از جنس متریالهای خاص شفاف – آکریلیک – است و از درون دارای نورپردازی می باشد.
سقف کاذب آی گلس، وزن بسیار پایینی دارد (در حدود ۴ کیلوگرم در هر مترمربع)، دارای تنوع رنگی بی نظیری است، تماماً لمینت بوده، در هنگام خاموش بودن، طرحی دیده نمی شود و با روشن شدن تایل خطوط ظریف نور طرح را تشکیل خواهند داد، ضخامت هر تایل سقف تنها یک سانتی متراست و مصرف برق هر تایل کمتراز۱۰ وات است. سقف کاذب آی گلس، برای کاربری های اداری، تجاری، مسکونی و فضاهای لوکس طراحی شده است و می تواند درترکیب و هماهنگی با سقف کناف، آرمسترانگ، گریلیوم، رابیتس و سایر سقف ها قرار گیرد. با قابلیت تامین روشنایی توسط نور نقطه ای این سیستم سقف در چندین مدل شامل سقف کاذب مینیمال، سقف کاذب بلند (ترکیب چند رنگ)، سقف کاذب بلند نوردار، سقف کاذب لایت پترن، سقف کاذب اسپات لایت و غیره عرضه می گردد.
ترکیبی از رنگ ها و طرح های مختلف در خدمت شما خواهند بود برای ساختن فضایی متفاوت در سقف همچنین ساخت و اجرای سفارشی سقف های کاذب برای همخوانی بیشتر با دیزاین فضا مقدور است.